Dostupni linkovi

U Pragu preminuo novinar Ljubiša JakšićNakon kratke bolesti u Pragu je 14. juna preminuo novinar Ljubiša Jakšić, bivši direktor sarajevskog Oslobođenja, šef dopisništva Tanjuga za Bosnu i Hercegovinu kao i funkcioner Grada Sarajeva i predratne Privredne Komore BiH.

Kada je 30. augusta 1988. godine Oslobođenje obeležavalo 45 godina postojanja, o novinarskim dometima lista, kao i poslovanju firme, Ljubiša Jakšić, tada u ulozi generalnog direktora je rekao: "Za ovih 45 godina što su iza nas u porodici 'Oslobođenja' oko matičnog lista okupilo se 18 novih izdanja, dnevnih, nedeljnih i periodičnih listova i časopisa, više od 3.000 ljudi - novinara, radnika Marketinga, brojnih službi i delatnosti bez kojih novine ne mogu do čitaoca”.

Početak rata u BiH, u proleće 1992. godine Ljubišu Jakšića zatekao je u inostanstvu, gde je radio kao predstavnik privredne komore BiH.

Poslednje godine života proveo je u Pragu i do poslednjeg daha bavio se novinarskim poslom kao dopisnik slovenačkog Dela i još nekoliko publikacija u regiji.
XS
SM
MD
LG