Dostupni linkovi

Hodžaj: Srbija priprema javnost za nezavisnost



Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj izjavio je da je vreme da političari u Beogradu objasne građanima da je Kosovo nezavisno i da će zauvek tako ostati.

Hodžaj je u intervjuu za beogradski dnevnik Danas od srede rekao da mu se čini da predsednik Srbije Boris Tadić od ponedeljka do petka izađe sa pet različitih ideja o Kosovu, što, kako je naveo, govori, da Srbija ne zna šta da radi.

"To mi govori da Srbija zapravo nema ideju šta joj je činiti, odnosno da priprema svoju javnost za priznanje nezavisnosti", rekao je kosovski ministar i dodao da je Srbija izgubila Kosovo za vreme vlasti Slobodana Miloševića.

Hodžaj je odbacio sve ideje o podeli Kosova nazivajući ih opasnim za stabilnost regiona.

Upitan o pregovorima Beograda i Prištine, Hodžaj je rekao da su oni važni za poboljšanje života ljudi i normalizaciju odnosa Srbije i Kosova, kao i za njihovu pripremu za pristupanje Evropskoj uniji.

"Na osnovu poslednjih sastanaka sada smo spremni za potpisivanje nekoliko sporazuma u vezi sa slobodom kretanja, trgovinom i ekonomskim odnosima, telekomunikacijama i energetikom", istakao je on.
XS
SM
MD
LG