Dostupni linkovi

Berluskoni se nije pojavio na sudu



Italijanski premijer Silvio Berluskoni nije se danas pojavio na sudu u Milanu na ročištu u okviru procesa "Mediaset" u kojem je optužen za utaju poreza.

Berluskoni je sudijama preko svojih advokata dostavio dokumenta koja svedoče o njegovom današnjem učešću na italijansko-izraelskom samitu u Rimu, zbog čega nije mogao da se odazove pozivu suda, prenose italijanski mediji.

Sledeće ročište, zakazano za 6. juli, biće posvećeno saslušanjima četvoro svedoka iz Monaka, saopštio je danas sud u Milanu, a naredna ročišta biće održana u septembru i oktobru.

U slučaju "Mediaset" Berluskoni je optužen da je fiktivno povećavao cene prava na kupoprodaju filmova, koje su kupovale kompanije u njegovom vlasništvu, a zatim ih ponovo prodavale njegovoj medijskoj kući Mediaset i da je finansijskim mahinacijama izbegavao plaćanje poreza.

To suđenje prekinuto je u aprilu 2010. pošto je prethodno usvojen zakon kojim mu je omogućen imunitet na 18 meseci, što je delimično ukinuto u januaru.

Berluskoni je optužen u još tri druga sudska procesa, od kojih je jedan u vezi za plaćanjem seksualnih usluga u okviru afere "Rubigejt".
XS
SM
MD
LG