Dostupni linkovi

Lagumdžija: Nekoliko opcija za formiranje VladePredsednik Socijaldemokratske partije BiH Zlatko Lagumdžija istakao je danas u Sarajevu da postoji nekoliko mogućnosti da za formiranje Saveta ministara BiH.

Nakon panela o "Izgledima za novu izvršnu vlast u BiH i ulozi međunarodne zajednice" u okviru konferencije o zapadnom Balkanu pod nazivom "Progres, stagnacija ili regresija?", Lagumdžija je ponovio da je prva mogućnost da postojeće entitetske većine konstituišu Savet ministara BiH, a druga da bude napravljena velika koaliciji ukoliko postoji spremnost da se krene u ustavne reforme.

On je na konferenciji za novinare rekao da bi treća i četvrta opcija, koje bi značile i neku vrstu neizvesnosti, podrazumevale da vladajuća koalicija u jednom entitetu napravi većinu na nivou BiH sa opozicijom u drugom entitetu.

Lagumdžija kao petu opciju navodi kontinuitet sadašnjeg saziva Saveta ministara BiH u tehničkom mandatu do daljeg, a kao šestu sukob, dodajući da je ova mogućnost teorijska i da lično ne veruje da je ostvariva.
XS
SM
MD
LG