Dostupni linkovi

Ambasada Konga u Beogradu potvrdila incident



Ambasada Konga u Beogradu potvrdila je danas agenciji Beta da je supruga savetnika u toj ambasade Bombeto Paskaline Ester uhapšena na granici između Srbije i Rumunije zbog švercovanja cigareta.

Rumunska policija na Moravici razbila je prozore na vozilu u kojem je bila Esterova, jer šofer, pozivajući se na diplomatski imunitet, sat vremena nije hteo da otvori vrata automobila, u kojem je pronađeno 18.500 pakli cigareta.

Prema pisanju agencije Asošijeted pres, rumunski obaveštajci i kriminalistička policija već mesecima prate kretanje ovih kola, i prema njihovim rečima, ona su u Rumuniju iz Srbije ulazila dva puta sedmično, ponekad u pratnji diplomate iz ambasade Konga u Beogradu.

Rumunska direkcija za suzbijanje organizovanog kriminala i terorizma imala je informacije od Rumunske obaveštajne službe o postojanju mreže švercera cigareta koja je sastavljena od diplomata, Srba i Rumuna.

Istrage u Rumuniji su pokazale da je ovo deseti put da se iz Srbije u tu zemlju ilegalno transportuju cigarete uz pomoć diplomata.

Tužioci su odredili 24-časovni pritvor supruzi savetnika ambasade Kongo u Beogradu, njenom šoferu i još dvojici srpskih državljana.
XS
SM
MD
LG