Dostupni linkovi

Dačić: Bajku o multietničkom Kosovu treba zaboraviti


Zamenik predsednika Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da "bajku o multietničkom Kosovu treba zaboraviti" jer je "na delu projekat stvaranja velike Albanije".

U intervjuu za nedeljno izdanje beogradskog lista "Press", Dačiću je, povodom nekoliko njegovih novijih predloga i teza koje je u poslednje vreme izneo o Kosovu - da je nezavisno, da ga treba podeliti, da ga "treba razgraničiti s Albanijom", postavljeno i pitanje o tome šta je u stvari njegov stav.

"O Kosovu ne odlučuju Srbi, ni Albanci, već najveće sile", rekao je Dačić i nastavio: "Bajku o multietničkom suživotnom Kosovu treba zaboraviti, a svima nam je jasno da je na delu projekat stvaranja velike Albanije".

"Možda ne odmah, ali Kosovo nije Monako ili San Marino, mala država, turistički raj, da može sama da opstane. Zato je trebalo sa Albanijom razgovarati. Tako bismo izbegli procese priznavanja Kosova i delili svet", rekao je Dačić.

Ministar je podvukao da je to njegov "lični politički stav" i izneo i da mu "govore da je narušio državnu politiku, da je izdajnik".
XS
SM
MD
LG