Dostupni linkovi

Krivokapić ne isključuje raskid crnogorske koalicije na državnom nivou


Predsjednik crnogorske Skupštine i Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić nije isključio mogućnost raskida koalicije sa Demokratskom partijom socijalista na državnom nivou, zbog spora povodom kandidature Miomira Mugoše za gradonačelnika Glavnog grada.

SDP je ranije poručila je da će raskinuti koaliciju sa DPS-om u Podgorici ako ta stranka ostane pri stavu da njen kandidat za gradonačelnika ponovo bude Mugoša.

Krivokapić je ocijenio da bi, ukoliko DPS izabere Mugošu uz podršku manjih opozicionih stranaka, to predstavljalo prepravljanje volje građana i rušenje temelja evropskih integracija.

"Ako bi se dozvolilo da se poslije izbora prepravlja volja većine radnjama koje upućuju na nezakonitost, na zloupotrebu, onda rušimo temelj naših evropskih integracija i političke kriterijume koje moramo ispuniti i naš put će biti zaustavljen prema Evropskoj uniji\", rekao je Krivokapić u Skupštini.

On ne vjeruje da će DPS, kako je naveo, moći da istraje na tako opasnom modelu ponašanja i da se time vraća u devedesete.

Na pitanje kako će se to odraziti na koaliciju na državnom nivou, Krivokapić je rekao da ako se desi da u trećini Crne Gore ne postoji demokratska izvršna vlast i da Vlada protivno političkim principima evropskih integracija ne spriječi takve zloupotrebe onda to otvara pitanje svrisihodnosti takve Vlade.

Na pitanje da li ne isključuje raskid koalicija na državnom nivou, Krivokapić je rekao da je ta mogućnost stalna i da će biti stalna kada Vlada ne radi po ustavu i zakonu.
XS
SM
MD
LG