Dostupni linkovi

Josipović: Hrvatsku čeka i završetak reformi


Hrvatski predsjednik Ivo Josipović je, govoreći o očekivanjima od sutrašnjeg dana u vezi sa završetkom pregovora o pristupanju EU, istaknuo da će to zasigurno biti jedan od povijesnih dana i da je to kruna onoga što se radilo dugi niz godina od kada je započelo razmišljanje o hrvatskoj europskoj budućnosti.

"Uvjeren sam da smo vrlo blizu završetku pregovora i time ulazimo u novu fazu u kojoj moramo biti svjesni da nismo završili s reformama, da ih i dalje ambiciozno trebamo nastaviti na svim područjima i da je to jedna zadaća koja čeka vjerojatno još i nekoliko generacija", izjavio je Josipović odgovarajući na novinarske upite nakon posjeta Pravosudnoj akademiji.

Europska komisija (EK) u petak dostavlja Vijeću EU-a nacrte pregovaračkih stajališta za preostala četiri poglavlja u pregovorima s Hrvatskom, čime Komisija završava svoj dio posla i prepušta zemljama članicama da donesu konačnu odluku o zatvaranju tih poglavlja i zaključenju pregovora. Ta odluka, kako se vjeruje, može se očekivati u nekoliko sljedećih dana.

Zagreb vjeruje da će 1. jul 2013., Hrvatska postai 28 članica EU.
XS
SM
MD
LG