Dostupni linkovi

Pahor: Prvi ću čestitati Hrvatskoj kraj pregovora



Premijer Slovenije Borut Pahor ocenio je danas u Gospiću u Lici da će za Hrvatsku, region i EU biti veliki uspeh ukoliko hrvatski pristupni pregovori budu završeni do kraja juna.

"Ako će Hrvatska 24. juna, u predvečerje 20. godišnice suverene države, dobiti garancije da će završiti pregovore i ako će premijerka (Jadranka) Kosor biti pozvana na sastanak Saveta EU voleo bih da budem prvi koji će na tome čestitati i aplauditati", rekao je Pahor novinarima.

Premijeri Hrvatske i Slovenije u Gospiću su položili kamen temeljac za fabriku Calcit Lika koju gradi slovenačka firma Calcit, a projekat je vredan 15 miliona evra.

Hrvatska premijerka je izrazila uverenje da će pregovori biti završeni do kraja juna.

"Radujem se trenutku kada ćemo sesti za sto evropskih država i naroda kao 28. članica EU-a i rešavati neka druga pitanja kao uspešne, dobre i lojalne članice", rekla je Kosorova.

Premijeri dve države su ocenili da su bilateralni odnosi dobri i da je od kada su odblokirani hrvatski pristupni pregovori potpisivanjem dogovora o rešavanju graničnog spora, međusobni odnosi značajno napredovali.
XS
SM
MD
LG