Dostupni linkovi

Presuda folk pjevačici Ražnatović postala pravomoćna


Viši sud u Beogradu donio je danas presudu kojom su, u skladu sa sporazumom o priznanju krivice, folk pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljić proglašene krivim i osuđene na godinu, odnosno šest meseci kućnog zatvora i milijun i pol eura novčane kazne.

Presuda je pravomoćna jer su se i sestre i tužilaštvo, sa kojim su zaključile sporazum, odrekli prava na žalbu, rečeno je Tanjugu u Višem sudu u Beogradu.

Sestre će u toku odsluženja kazne, koja bi se mogla početi primjenjivati narednih dana, nositi elektronsku narukvicu oko noge, preko koje će Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pratiti njihovo kretanje kako ne bi mogle da napuštaju svoje stanove bez posebnog odobrenja suda.

Kako je četiri mjeseca provela u pritvoru tokom akcije "sablja" 2003. godine, Ražnatovićeva će u kućnom pritvoru biti još osam mjeseci .

Kaznu od milijun i po eura sestre bi trebale platiti u tri rate. Prvu ratu od 500.000 eura trebaju platiti u narednih 15 dana pošto im bude uručena presuda, drugu u istom iznosu u roku od šest mjeseci, a treći za godinu dana.
XS
SM
MD
LG