Dostupni linkovi

Veteran CNN-a Stiven Korn novi predsednik RSE



Stiven Korn (Steven), bivši potpredsednik i jedan od direktora CNN, imenovan je za predsednika Radija Slobodna Evropa (RSE), koja emituje program za 21 zemlju, uključujući Iran, Avganistan, Pakistan i Rusija.

"Stiv Korn ima ogromno iskustvo u radu međunarodnih medija i komunikacijama, i njegovo vođstvo i veliko iskustvo biće od ogromnog značaja za Radio Slobodna Evropa”, kazao je Denis Mulhapt (Dennis Mulhaupt), član Borda guvernera (BBG) koji je zadužen za rad međunarodnih medija koje finansira američki Kongres.

Korn je istakao da je oduševljen i počastvovan što ima priliku da pomogne u ostvarivanju ključne misije Radija Slobodna Evropa: “Već 60 godina RSE je izvanredan primer moći slobodnih medija i njeni novinari istrajavaju u nekim sredinama u svetu sa najvećim izazovom za ovu profesiju”.

Predsednik Borda guvernera Volter Ajsakson (Walter Isaacson) je kazao da se američki elektronski mediji namenjeni međunarodnom informisanju suočavaju sa nekim od teških izazova, “ne samo zbog jačanja konkurencije i smanjenog budžeta, već i sve sofisticiranijih udara na slobodu medija u mnogim zemljama širom sveta”.

Korn je na funkciji predsednika Radija Slobodna Evropa zamenio Džefrija Gedmina (Jeffrey Gedmin) koji je u martu podneo ostavku.
XS
SM
MD
LG