Dostupni linkovi

Za papinu posjetu Hrvatskoj akreditovano oko 1250 novinara


Za praćenje apostolskog pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj, koji će se održati 4. i 5. juna u Zagrebu, akreditovalo se oko 1250 predstavnika medija, od čega oko 950 domaćih, te tristotine stranih.

Papih pohod u Zagrebu pratit će novinari i fotoreporteri iz oko 130 redakcija iz 25 zemalja cijeloga svijeta, među ostalim, iz Italije, Njemačke, Poljske, Francuske, Austrije, Finske, Švedske, Španije, Portugalije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, SAD-a, Rusije i Meksika.

Uz brojne katoličke medije, među kojima su vatikanska televizija Tele Pace, te francuska KTO TV, akreditovane su i neke od najvećih svjetskih medijskih kuća, RAI, Reuters, Associated Press, ANSA, DPA, ORF, RAI, Poljska TV i druge.

S papom Benediktom XVI. dolazi i pedesetak novinara akreditovanih pri Svetoj Stolici .

Sve informacije u vezi sa posjetom pape Hrvatskoj dostupne su na stranici www.papa.hr.

U Hrvatskoj se sprovode i opsežne mjere bezbjednosti. Građanima je naloženo da zatvore prozore i da ne borave na svojim terasama tokom papinog prolaska planiranom trasom.

Građani koji se odluče da dođu na Trg Bana Jelačića i zagrebački Hipodrom biće pretresani. Poseta Benedikta XVI ima negativan odjek u dijelu hrvatske javnosti zbog troškova koji se procenjuju između 12 i 14 miliona eura.

Zato su pojedine nevladine organizacije najavile proteste.
XS
SM
MD
LG