Dostupni linkovi

Poljoprivrednici traže susret sa Tadićem


Predstavnici poljoprivrednika koji protestuju na putevima širom Vojvodine, i koji drže u blokadi sve puteve, kao i Pančevo i Novi Sad traže da o rješavanju problema u agraru razgovaraju sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem.

Ratari koji već četvrti dan traktorima blokiraju puteve po Vojvodini nisu zadovoljni ishodom dosadašnjih pregovora sa ministrom poljoprivrede Dušanom Petrovićem.

Oni traže i novi susret sa pokrajinskim premijerom Bojanom Pajtićem kako bi im on omogućio susret sa predsjednikom Tadićem.

Miroslav Ivković, predsjednik Skupštine Asocijacije poljoprivrednika, čiji se traktori već četvrti dan nalaze ispred zgrade Vlade Vojvodine, kaže da od Pajtića traži da im omogući razgovor sa predsednikom Srbije, koji je na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu obećao da će država pomoći poljoprivrednike i uložiti u poljoprivredu.

U Pajtićevom kabinetu im je, kako su napomenuli poljoprivrednici, rečeno da je predsjednik na službenom putu i da bi sa njihovim predstavnicima eventualno mogao da razgovara krajem dana.

Poljoprivrednici traže da državne subvencije od 14 000 dinara po hektaru važe za sva gazdinstva površine do 100 hektara, a maksimum koji nudi Ministarstvo poljoprivrede je 30 hektara.
XS
SM
MD
LG