Dostupni linkovi

Ćurguz: Ne očekujem nemire na skupu podrške Mladiću



Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Pantelija Ćurguz očekuje da će današnji centralni skupovi podrške haškom optuženiku Ratku Mladiću u Banja Luci proteći mirno, jer svi oni koji, naveo je, imaju na umu nemire i incidente nisu dobro došli.

Razlog zbog koga Boračka organizacije Republike Srpske organizuje u RS-u seriju skupova podrške Mladiću, Ćurguz je obrazložio stavom da “oni na taj način žele da spriječe pokušaj da neko generala Mladića vidi kao ratnog zločinca i prije nego što stigne do Haaga”.

On je ponovio riječi podrške Ratku Mladiću, veličajući njegove “ratne uspjehe”, a žele i da vlasti entiteta “slobodno i bez straha od mogućih sankcija planiraju sredstva za izvođenje kvalitetne odbrane Mladića i svih Srba koji su osumnjičeni”.

Ponovio je tvrdnje da “Sud i Tužilaštvo BiH svojim neselektivnim radom stvaraju ambijent za pogoršanje odnosa u BiH, pa moguće i novo krvoproliće”, zbog čega “oni imaju obavezu da na sve to ukažu da bi se te pravosudne institucije oslobodile odabira predmeta”.
XS
SM
MD
LG