Dostupni linkovi

Izetbegović se ne slaže sa delovima izveštaja MKGČlan Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izrazio je u današnjem razgovoru sa predstavnicima Međunarodne krizne grupe (MKG) neslaganje sa delovima poslednjeg izvještaja ove organizacije o situaciji u BiH, navodeći da "nisu na adekvatan način tretirani osnovni uzroci problema u BiH".

Tokom susreta sa direktoricom MKG Sabinom Frejzer, direktorom za Balkan Markom Prelecom i analitičarem za BiH Srećkom Latalom, Izetbegović je ocenio da su se predstavnici MKG ovog puta isuviše fokusirali na posledice "antidejtonskih aktivnosti određenih relevantnih političkih aktera u BiH", zapostavljajući same uzroke.

Iz Izetbegovićevog kabineta saopšteno je da su Predstavnici MKG izrazili "određeno razumevanja" za njegove stavove i naglasili da će se u skorom i mnogo opširnijem izveštaju intenzivnije pozabaviti različitim aspektima i uzrocima političke krize u kojoj se BiH nalazi.

MKG je u izveštaju navela da se BiH suočava sa najtežom krizom od okončanja rata 1995. godine, čemu je doprinela i međunarodna zajednica kada je visoki predstavnik suspendovao odluku Centralne izborne komisije BiH o izboru predsednika Federacije BiH.
XS
SM
MD
LG