Dostupni linkovi

Ljajić: Mladić od 2006. bio na tri lokacije oko BeogradaPredsednik Nacionalnog saveta Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je danas da se Ratko Mladić od 2006. godine krio na tri lokacije u okolini Beograda, koje u interesu istrage ne može da otkrije.

Ljajić je na pitanje da li je ubistvo gardista Dragan Jakovljevića i Dražena Milovanovića, 5. oktobra 2004 godine u vojnom objektu "Karaš", povezano sa skrivanjem Mladića, ponovio poznate informacije da je 40 ljudi iz Mladićevog obezbeđenja boravilo u samačkom hotelu u okviru kasarne "Topčider", ali ne i u okviru kasarne u "Karašu".

Ljajić je dodao da se manje više sve zna o skrivanju Mladića u vojnim objektima i beogradskim stanovima i podsetio da je pokrenut postupak protiv onih koji su mu pomagali u skrivanju, a da se ispituje njegovo skrivanje posle 2006. godine.

Ljajić je naveo da je vlast u Srbiji dugo optuživana za izostanak političke volje za hapšenje Mladića, a kada je pokazala političku volja, onda je nesposobna.

On je istakao da je vlast svesna da je hapšenje i izručenje Mladića nepopularan potez koji većina građana ne podržava.
XS
SM
MD
LG