Dostupni linkovi

Jahjaga zadovoljna predstavljanjem Kosova u Varšavi


Predsednica Kosova Atifete Jahjaga izjavila je danas da je samit u Varšavi veoma značajan jer je Kosovo prvi put predstavljeno kao država na skupu na najvišem nivou.

Jahjaga je po povratku iz Varšave, gde je učestvovala na samitu predsednika država srednje Evrope, kojem je prisustvovao i američki predsednik Barak Obama, rekla da je odbacila mogućost da pitanja statusa ili podele Kosova budu teme dijaloga Kosova i Srbije.

"Dijalog Republike Srbije i Republike Kosovo je tehnički dijalog u kojem se razgovara o tehničkim pitanjima. Otvaranje bilo kakvih pitanja koja se tiču unutrašnje organizacije ili statusa su pitanja koja nikada neće biti teme razgovora", rekla je Jahjaga.

Tokom posete Poljskoj, kako je ranije saopštio njen kabinet, kosovska predsednica je razgovarala sa predsednicima Poljske, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Makedonije i SAD.

Prištinski mediji su u jučerašnjim i današnjim izdanjima prikazali fotografiju sa večere kojoj je prisustvovao i Obama na kojoj se u pozadini vidi zastava Kosova, čime su demantovani navodi navodi kabineta predsednika Slovačke da na samitu Kosovo nije predstavljeno državnim simbolima.
XS
SM
MD
LG