Dostupni linkovi

Suspendovani komandiri stanica na severu Kosova



Komandirima policijskih stanica na severu Kosova uručena su danas rešenja o suspenziji jer nisu prihvatili da pređu na nova radna mesta, izjavio je danas portparol Kosovske policije Besim Hoti.

Generalni direktor policije Kosova Rešat Malići odlučio je da komandiri budu na plaćenoj suspenziji dok se ne okonča istraga o potencijalnom kršenju Zakona o policiji, rekao je Hoti za agenciju Beta.

Hoti je dodao da komandiri nisu ni danas, kada im je istekao rok od 48 sati do kada su mogli da odluče hoće li prihvatiti rešenje, promenili svoju odluku.

Načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković ocenio je za agenciju Beta da Ministarstvo policije Kosova tom odlukom nastavlja pritisak na sever, gde su Srbi većina stanovnika, jer Prištini odgovara da policija ne funkcioniše, da bude haos i bezvlašće.

Šest komandira policijskih stanica i administrativnih prelaza na severu Kosova nisu prihvatili rešenja o rotaciji jer smatraju da takve odluke ne mogu da se donose bez znanja i saglasnosti lokalnih samouprava u sredinama gde rade.
XS
SM
MD
LG