Dostupni linkovi

Šaljić: Mladićev sin bio u nedelju u LazarevuHaškog optuženika Ratka Mladića u 11 sati posetili supruga Bosiljka i sin Darko. Advokat Mladića kaže za B92 da je to njihov prvi susret nakon 10 godina.

"Prilikom posete oni će biti sami s njim, bez ikakvih ograničenja, bez sudije i bez bilo kog službenog lica, ni ja neću biti prisutan", kazao je Miloš Šaljić.

"Što se tiče njegovog ispitivanja, ono je zakazano za 12 časova i pitanje je da li će biti održano zbog toga što to zavisi od nalaza lekara koji su ga sinoć pregledali", dodao je Mladićev advokat.

On je za B92 potvrdio da je Mladićev sin Darko prošle nedelje bio u Lazarevu, o čemu je pisala "Politika", ali tvrdi da se nije video sa ocem niti je znao da se on tamo skriva.

"Bio je u Lazarevu na slavi kod drugog rođaka, ali uopšte nije imao nikakvog kontakta. Ni pretpostavio nije da mu se otac nalazio tako blizu, veoma blizu su kuće. Vaša je stvar da li ćete to da verujete ili ne, nikoga ne mogu da ubedim u nešto što suprotno veruje. Ali ja sam siguran da ga nije video, imajući u vidu moje kontakte s porodicom. Oni nikakve veze nisu imali sa njim. Mladić je toliko vezan za svoju porodicu da ne bi dozvolio sebi da ih na bilo koji način izloži riziku da su imali kontakte sa njim", kazao je Šaljić.

Šaljić je nešto kasnije, agenciji Tanjug rekao i da će od suda tražiti da Mladić bude smešten u posebnu zdravstvenu ustanovu gde bi mu bila pružena adekvatna medicinska, zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja.
XS
SM
MD
LG