Dostupni linkovi

Rasmussen pozdravio hapšenje Mladića


Glavni tajnik NATO-a Anders-Fogh Rasmussen pozdravio je hapšernje Ratka Mladića, koji je igrao ključnu ulogu u jednoj od najmračnijih epizoda balkanske i europske povijesti.

"Snažno pozdravljam vijest da je Ratko Mladić uhićen i da je njegovo izručenje u Den Haag u toku. Vojni zapovjednik bosanskih Srba, general Ratko Mladić igrao je ključnu ulogu u nekim od najmračnijih epizoda balkanske i europske povijesti, uključujući opsadu Sarajeva i masakr tisuća bošnjačkih muškaraca i dječaka u Srebrenici 1995. godine", kaže se u poruci glavnog tajnika Rasmussena.

"Gotovo 16 godina nakon što je optužen za genocid i ostale ratne zločine, njegovo uhićenje konačno pruža prigodu da pravda bude izvršena", ističe glavni tajnik Sjevernoatlantskog saveza.

"NATO je bio jamac sigurnosti na Balkanu u velikom dijelu u protekla dva desetljeća i danas vidimo veliki korak naprijed za cjelovitu, slobodnu i mirnu Europu. Ostajemo odlučni pomoći cijeloj regiji na putu prema euroatlantskim integracijama", stoji na kraju poruke glavnog tajnika.
XS
SM
MD
LG