Dostupni linkovi

Konsultacije o Vijeću ministra BIH 2.i 3.juna


Iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića danas je upućen poziv za 13 stranaka zastupljenih u Predstavničkom domu Paralmentarne skupštine BiH na konsultacije o kandidatu za mandatara novog saziva Savjeta ministara BiH, koje bi trebalo da budu održane 2. i 3. juna.

Radmanovićev savjetnik Đorđe Latinović je objasnio da do konsultacija nije moglo doći ranije zbog nemogućnosti da budu usklađene obaveze članova Predsjedništva BiH i drugih učesnika u ovom procesu.

"Ovo može da znači na određeni način probijanje termina, ali nije toliko strašno s obzirom koliko već kasnimo u ovom procesu", istakao je on.

Latinović je naveo da će nakon konsultacija, Centralnoj izbornoj komisiji BiH i Sipi, na posebno predviđenom formularu, biti dostavljena imena kandidata za mandatara za novi saziv Savjeta ministara BiH na provjeru.

Prema njegovim riječima, članovi Predsjedništva BiH glasaju po preferencijalnom sistemu i kandidat sa najviše osvojenih bodova biće dostavljen kao prijedlog Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH na potvrđivanje.
XS
SM
MD
LG