Dostupni linkovi

U Crnoj Gori do sada prikuljeno više od 18 hiljada potpisa za REKOM


U Crnoj Gori je, od 26. aprila, prikupljeno više od 18 hiljada potpisa podrške za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i ostalim kršenjima ljudskih prava počinjenim od 1991. do 2001. na prostoru nekadašnje države (REKOM), javlja agencija Mina.

Koordinator Inicijative za REKOM Mirela Rebronja podsjetila je da je predviđeno da u Crnoj Gori do 6. juna bude prikupljeno 30 hiljada potpisa.

Do sada je prikupljeno više od 18 hiljada potpisa, a broj se svakodnevno povećava. Mi smo vrlo zadovoljni dinamikom kampanje prikupljanja potpisa jer do sada sve ide po planu. Što se Crne Gore tiče, vrlo je realno za očekivati da do 6. juna prikupimo 30 000 potpisa, kazala je Rebronja agenciji Mina.

Ona smatra pozitivnim što se javlja veliki broj ljudi iz svih krajeva Crne Gore, koji žele da podrže REKOM, iako volonteri još nijesu došli do nih, ili oni nijesu u mogućnosti doći do pultova na kojima se mogu potpisati.

Pored predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića i premijera Igora Lukšića, podršku za REKOM dali su i poslanički klubovi Socijalističke narodne partije, Demokratske partije socijalista, Bošnjačke stranke, Nove srpske demokratije, Socijaldemokratske partijei kluba poslanika albanskih partija.
XS
SM
MD
LG