Dostupni linkovi

Oskarovka Bigelou će snimati film o ubistvu Bin Ladena



Film o akciji u kojoj je ubijen lider terorističke organizacije Al-Kaida Osama Bin Laden, dobio je zeleno svjetlo za snimanje. Produkcijska i distribucijska kuća “Columbia Pictures” dobila je prava na njegovu distribuciju, a režiju potpisuje Oskarom nagrađena Amerikanka Ketrin Bigelou, prenosi Sarajevo-x.com

Bigelou i novinar i scenarista Mark Boal, koji su osvojili Oskara za film "The Hurt Locker" 2010. godine, već su radili na filmu o lideru Al-Kaide s' tim da će na do sada urađeno dodati i smrt teroriste.

Iz kompanije “Sony Pictures Entertainment” potvrdili su planove za snimanje ovog filma.

Bigelou i Boal rade na tom projektu od 2008. godine, a planiraju da uključe i nedavne događaje u film, navodi se u saopšenju. Film će se fokusirati na napore specijalne jedinice u misiji hvatanja ili ubijanja Bin Ladena.

Sa smrću Osame Bin Ladena ovaj film nije mogao biti relevantniji, kazala je Ejmi Paskal iz kompanije “Sony” i dodala kako vjeruje da će ga Ketrin i Mark napraviti autentičnim.

Bigelou je prva žena koja je osvojila Oskara za najboljeg reditelja. Niskobudžetna drama “The heart locker”, temeljena na scenariju istraživačkog novinara Boala, koji je proveo neko vrijeme s deminerima u Iraku 2004. godine, potukla je 500 miliona dolara vrijedan naučno-fantastični ep "Avatar", u režiji njenog bivšeg supruga Džejmsa Kamerona , na ceremoniji dodjele Oskara 2010. godine.
XS
SM
MD
LG