Dostupni linkovi

Balkanski kartel uzdrman akcijom "Dogma"


Pripadnici tzv. Balkanskog kartela, koje je hrvatska policija nedavno uhitila zbog krijumčarenja 360 kilograma kokaina iz Brazila, na europsko su tržište plasirali "bijeli prah" vrijedan oko 23 milijuna eura, procjenjuje hrvatska policija koja je danas s kolegama iz više europskih zemalja predstavila rezultate akcije "Dogma".

Jedna od najsloženijih i najdugotrajnijih akcija u borbi protiv krijumčara droga rezultirala je hapšenjem pet pripadnika Balkanskog kartela koji su zaplijenjeni kokain preuzeli u Španjolskoj, te još šest hrvatskih državljana za koje je USKOK od splitskog Županijskog suda zatražio da ih zadrži u jednomjesečnom istražnom zatvoru.

Akcija traje od kraja 2008. U novembru 2010. otkriveno je da je luka u koju droga treba biti prebačena iz Južne Amerike Valencia pa se u akciju uključuje i španjolska policija.

Zaplijenjena pošiljka od preko 360 kilograma kokaina, po riječima operativaca koji su vodili akciju, nažalost nije bila prva koja je stigla u Valenciju. Policija je sigurna da je barem još jedna iste veličine uspješno plasirana na narko tržište raznih europskih zemalja.
XS
SM
MD
LG