Dostupni linkovi

Jeremić kaže da nije Srbija problem regiona nego kriminalŠef srbijanske diplomatije Vuk Jeremić odbacio je u Briselu, izjavu bivšeg crnogorskog premijera, Mila Đukanovića da je "Srbija glavni problem u regionu", već da je to organizovani kriminal.

On je dodao da je organizovani kriminal regionalni problem i naglasio vezu sa političkim strukturama.

"Nije Srbija najveći problem, ona je u poslednjih nekoliko godina učinila mnogo da odnosi u regionu postanu najbolji mogući", rekao je Jeremić posle ministarskog sastanka Jadransko-jonske inicijative odgovarajući na pitanje novinara o Đukanovićevoj izjavi.

Šef srpske diplomatije je ocijenio da su odnosi u regionu "na najvišem nivou od početka ratova devedesetih godina" i da je Srbija "konkretnim stvarima i iskoracima demonstrirali najbolju volju da se problemi rješavaju dijalogom, da se dođe do pomirenja i da se na Zapadnom Balkanu postignu odnosi koji postoje i u ostalim delovima Evrope".

"Mnogo je veći problem organizovani kriminal i njegova veza sa političkim establišmentom koju imamo kao zaostavštinu iz prethodnog vremena. Borba protiv ovoga je jedan od preduslova za uspjeh evropskih procesa i nadam se da ćemo tokom naredne godine imati mnogo bolju saradnju nego što smo imali ranije", dodao je srbijanski ministar inostranih poslova.
XS
SM
MD
LG