Dostupni linkovi

Stefanović:Srbija nije mijenjali politiku prema Kosovu


Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu s Prištinom Borko Stefanović izjavio u "Kažiprstu" B92 da Vlada Srbije nije promijenila državnu politiku prema Kosovu.

On je takođe rekao da vjeruje da će problem između Beograda i Prištine biti trajno riješen, a put Srbije i regiona u EU odblokiran.

"Promijenio se naš pristup, sad je kreativniji. Naša ideja je da riješimo pitanja o kojima se već razgovara, da uspijemo trajno da riješimo odnos Beograda i Prištine i da time apsolutno odblokiramo put Srbije i regiona u EU", kaže Stefanović.

On je dodao da Albanci sa Kosova ne mogu nikako da ostvare svoju projekciju bez dogovora sa Beogradom i da će na kraju i uz pomoć međunarodne zajednice biti trajno riješen problem Kosova.

"Dobili smo mogućnost dijaloga sa Prištinom, prvi put bez preduslova, ucjena i uslovljavanja. Pitanja koja ćemo sad reijšiti siguran sam da će nam omogućiti da dođemo i do većih i krupnijih stvari", kazao je Stefanović.

Prema njegovim riječima, podjela Kosova "ovako predstavljena" nije u skladu sa Ustavom, ali princip dogovora, kako je kazao, svakako ne može da bude da neko dobije sve, a neko ništa.
XS
SM
MD
LG