Dostupni linkovi

Bil Klinton, Mesić i Kučan u nedelju u Budvi


Konferencija "Balkanska inicijativa za jačanje društava jugoistočne Evrope", na kojoj će specijalni gost biti bivši američki predsednik Bil Klinton, održaće se u nedelju u Budvi.

Konferencija koja će se održati pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore i Atlas fondacije okupiće ugledne političare, lidere iz poslovnog sveta i neprofitnog sektora, državne zvaničnike, naučnike, predstavnike medija i bivše visoke zvaničnike zemalja jugoistočne Evrope, najavljeno je iz vlade.

Konferencija će, kako se dodaje, biti prilika za razmatranje ključnih izazova sa kojima se suočava jugoistočna Evropa, a uvodna izlaganja imaće Bil Klinton, osnivač Fondacije Vilijam. J. Klinton, crnogorski premijer Igor Lukšić i predsednik Atlas Grupe Duško Knežević.

Panelisti na temu "Dve decenije kasnije - naučene lekcije, nove ideje i zajedničke vrednosti" biće bivši crnogorski premijer Milo Đukanović i bivši predsednici Hrvatske i Slovenije, Stjepan Mesić i Milan Kučan.

O privatno-javnom partnerstvu i investiranju u zajedničku budućnost država regiona govoriće direktor Evropske investicione banke (EIB) Tomas Baret i potpredsednik Abu Dabi Kapital grupe, Muhamed Tarhini.
XS
SM
MD
LG