Dostupni linkovi

U Sarajevu osvanuo transparent podrške Suljagiću


U sarajevskom naselju Skenderija jutros je osvanuo transparent podrške ideji ministra nauke i obrazovanja Kantona Sarajevo Emira Suljagića, na kojem stoji "4,4 prosek ocena, još veronauka i odličan".

Autor ovog transparenta, koji je postavljen u jeku prepirki treba li ocena iz predmeta veronauka ulaziti u prosjek ocjena učenika u školama u Kantonu Sarajevo, još nije poznat, prenosi portal Sarajevo-iks.kom.

Suljagić je doneo odluku da ta ocena ne ulazi u prosek, što je izazvalo gnev Islamske zajednice BiH i istomišljenika, koji su ministra optužili za "obmanjivanje javnosti i kršenje zakona", a bilo je i uvreda na njegov račun.

Vlada Kantona Sarajevo je juče popodne, u strahu od, kako su objasnili, unošenja pravne nesigurnosti, odlučila da ocena iz veronauke ipak ulazi u prosek učenicima koji su taj predmet pohađali u školskoj 2010/2011. godini.

Iako je ranije izjavio da ne namerava da podnese ostavku, ministar Suljagić je juče ipak ponudio, ali se iz Vlade Kantona Sarajevo još nisu oglasili o tome da li je ona i prihvaćena.
XS
SM
MD
LG