Dostupni linkovi

Čarapić: Moguće još optužnica u slučaju Zavala


Vrhovni državni tužilac Ranka Čarapić kazala je da postoji mogućnost da bude još optuženih u slučaju Zavala, kao rezultat finansijske istrage.

Komentarišući navode potpredsednika Demokratske partije socijalista Svetozara Marovića kako bi možda i on mogao da bude uhapšen, Čarapić je rekla da se to za sad ne može desiti, jer dosadašnja istraga nije donela nikakve podatke o njegovoj krivičnoj odgovornosti.

“Mi zaista nismo imali nikakvih podataka za krivičnu odgovornost Marovića. Da smo imali, verujte mi, da bi se i prema njemu poneli kao i prema ostalim osobama koje smo optužili. Šta će pokazati finansijska istraga, koja je inače tajna, sačekaćemo i videćemo”, kazala je ona u emisiji Živa istina.

Upitana da li to znači da bi proširenim oduzimanjem imovine, ako ga bude, mogao biti ubuhvaćen i Marović, Čarapić je kazala da, pod određenim uslovima, postoji i takva mogućnost.

“Videćemo koliko se to bude moglo dovesti u vezu sa kriminalnom delatnošću njegovog brata, primera radi, ili ostalih optuženih osoba”, rekla je ona.
XS
SM
MD
LG