Dostupni linkovi

Dačić: MUP se uključio u lociranje haških begunaca


MUP Srbije se uključio u lociranje haških optuženika, nadzor komunikacije i praćenje osoba za koje se sumnja da imaju veze sa njihovim skrivanjem, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

On je rekao za beogradsku "Politiku" da je glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc bio zadovoljan kada su mu predočene promjene u organizaciji u službama koje se bave potragom za haškim optuženicima.

"Obavestio sam ga da smo povećali broj zaposlenih u Službi za otkrivanje ratnih zločina i da je došlo do promene na čelu te službe", rekao je Dačić povodom Bramercove sugestije da ne bi trebalo sav teret potrage da nosi Bezbednosno-informativna agencija.

Istakavši da se svi podaci analitički obrađuju u saradnji sa bezbednosnim službama i da je Bramerc bio zadovoljan ovim promenama, Dačić je ocijenio da je najnoviji Bramercov izveštaj nepotreban pritisak kako bi se Srbija dodatno motivisala i uključila sve kapacitete u nalaženje haških optuženika.

Prema njegovim rečima, dodatni pritisak nije potreban, jer se Vlada Srbije i svi koji rade na problemu pronalaženja haških optuženika ne bave ni sakrivanjem optuženika ni odugovlačenjem istrage.
XS
SM
MD
LG