Dostupni linkovi

Stros-Kan u kućnom pritvoru na Menhetnu


Bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominik Stros-Kan pušten je iz zatvora uz milionsku kauciju i smešten u kućni pritvor, ali je prvobitna lokacija morala da bude promenjena zbog protesta stanara, koji su se žalili na prisustvo novinara.

Tužilaštvo je u petak saopštilo da će Stros-Kan (62) privremeno - u trajanju od nekoliko dana, boraviti na donjem Menhetnu, a njegova porodica i advokati traže trajniji smeštaj dok on čeka suđenje po optužbi za pokušaj silovanja hotelske sobarice.

Stros-Kan je pušten iz zatvora na ostrvu Rikers i premešten u neboder Empajer bilding, koji ima 21 sprat i nalazi se u ulici Brodvej na Menhetnu, naveo je neimenovani izvor.

Bivši direktor MMF-a u pritvoru se nalazio od prošle subote, a pušten je uz kauciju od milion dolara, iako se tužilaštvo protivilo.

Tokom boravka u privremenom smeštaju, Stros-Kan će morati da nosi narukvicu oko članka, a bar jedan čuvar će ga stalno nadzirati, dok će ulazna vrata, po naredbi suda, biti opremljena alarmom i video nadzorom.
XS
SM
MD
LG