Dostupni linkovi

Dačić: Razgraničenje nije predlog za izdaju SrbijeMinistar unutrašnjih poslova i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je danas u Skupštini Srbije da njegova ideja o razgraničenju na Kosovu nije predlog za izdaju Srbije i podelu Kosova nego za "spas Srbije i srpskog naroda koji živi na Kosovu".

U raspravi u Skupštini o izmenama Zakona o ličnoj karti, Dačić je kazao da je to njegovo ličcno mišljenje, da nije čak ni stav SPS-a koji, naveo je, može i da ga isključi iz članstva ako misli da je pogrešio.

"Mislim da ne postoji nijedan Srbin, niti jedan političar koji će priznati nezavisnost Kosova", kazao je Dačić i naveo da se za Kosovo ne može boriti tako "što ćemo svoje porodice preseliti u Beograd, zapaliti neku ambasadu ili ići samo na moleban".

On je pozvao druge da kažu svoje mišljenje i svoje predlog. "Uostalom, nisam ja to prvi rekao, rekli su to i neki drugi. Rekao je i Dobrica Ćosić koji je glavni gost na svim skupovima Demokratske stranke Srbije, pa rekli su i drugi".
XS
SM
MD
LG