Dostupni linkovi

Apelacioni sud ukinuo presudu napadačima na Pančića



Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom su Miloš Mladenović i Danilo Žuža osuđeni na po tri meseca zatvora zbog napada na novinara nedeljnika Vreme Teofila Pančića i naložio novo suđenje, saopstio je danas taj sud.

"Po oceni Apelacionog suda, Prvi osnovni sud u Beogradu nije tokom postupka pouzdano zaključio da su Mladenović i Žuža znali da napađu novinara Teofila Pančića, kao i da li je motiv njihovog napada na oštećenog njegovo svojstvo novinara ili eventualno neslaganje okrivljenih sa sadržinom njegovih objavljenih tekstova, a zbog čega se prvostepena presuda nije mogla ispitati u delu odluke o
krivičnoj sankciji", piše u saopštenju Apelacionog suda.

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je 21. septembra 2010. godine na po tri meseca zatvora Mladenovića i Žužu zbog napada na Pančića.

Mladenović i Žuža su osuđeni za kvivično delo nasilničko ponašanje i njima je ukinut pritvor i zamenjen za meru zabrane napuštanja boravka, a izrečena im je i mera zabrane prilaska oštećenom Pančiću na udaljenost bližu od 100 metara.

Mladenović i Žuža su 24. jula 2010. godine oko 23 sata u Zemunu u autobusu javnog prevoza na liniji 83, po prethodnom dogovoru napali Pančića i udarali ga šipkom i rukama.
XS
SM
MD
LG