Dostupni linkovi

Advokati tvrde da Stros-Kan ima alibi


Advokati generalnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominika Stros-Kana imaju dokaz da je on bio u restoranu na ručku sa svojom ćerkom u vreme kada je navodno seksualno napao hotelsku sobaricu, javio je danas francuski radio RMC.

RMC je naveo da su advokati utvrdili kretanje Stros-Kana prema kojem je napustio hotel u podne, nakon plaćanja računa i predaje ključa, a zatim je otišao na ručak sa svojom ćerkom i uzeo taksi do aerodroma.

Prema tom rasporedu, Stros-Kan je već napustio hotel u vreme kada devojka tvrdi da ju je Stros-Kan jurio niz hodnik, prisilio je da uđe u sobu i napao je, preneo je RMC i dodaje da advokati imaju materijalne dokaze i svedoke.

Stros-Kan, bivši francuski ministar finansija, koji je prema anketama smatran favoritom na predsedničkim izborima u Francuskoj 2012. godine, danas treba da se pojaviti na sudu u Njujorku kako bi se izjasnio o krivici.

Njegovi advokati su rekli da će se izjasniti da nije kriv za krivično delo nezakonitog zatvaranja i pokušaja silovanja, što preti da na ponižavajući način okonča njegovu karijere u MMF-u.
XS
SM
MD
LG