Dostupni linkovi

Stefanović: Nastavak razgovora o već započetim temamaŠef tima Beograda za razgovore sa prištinskim vlastima Borislav Stefanović rekao je danas da će na novoj rundi dijaloga u naredna dva dana u Briselu biti razgovarano o temama koje su otvorene na prethodnim susretima.

U intervjuu agenciji Beta on je istakao da oko otvaranja tema moraju da se slože obe strane u pregovorima.

"Prema tome, pričaćemo o onim temama koje smo do sada otvorili - najviše o telekomunikacijama, električnoj energiji, slobodi kretanja i katastru i matičnim knjigama. Za sve ostalo možemo da čujemo njihov generalni stav i u tom smislu očekujemo konkretne predloge, a ne generalne stavove koje smo čuli do sada", rekao je on.

Stefanović danas nije želeo da komentariše izjavu potpredsednika Vlade Srbije Ivice Dačića da je razgraničenje Srbije i Kosova jedina realna opcija, ali je naveo da je za beogradski tim "otvorena mogućnost da o svemu razgovaramo".

Šefica prištinskog tima Edita Tahiri je ocenila da Beograd nastoji da razgovorima da politički karakter iako su se dve strane na početku dijaloga dogovorile da se raspravlja samo o tehničkim pitanjima.
XS
SM
MD
LG