Dostupni linkovi

Slučaj šefa MMF-a ne utiče na programe EUPredstavnik Evropske komisije rekao je danas da optužbe u SAD protiv direktora Međunarodnog monetarnog fonda Dominika Stros-Kana neće uticati na predviđene programe finansijske pomoći zemljama evro zone kao što je Grčka.

"Potpuno smo uvereni da će biti kontinuiteta u operacijama i u procesu odlučivanja u Međunarodnom monetarnom fondu", rekao je portparol Komisije zadužen za ekonomska pitanja u Briselu Amadeu Altafaj.

On je odgovarao na pitanja novinara o mogućim posledicama optužbi protiv šefa MMF-a koji je u subotu uhapšen u Njujorku i optužen da je seksualno napastvovao i pokušao da siluje sobaricu u hotelu.

"To ne bi trebalo da ima bilo kakav uticaj na programe za Grčku, Irsku", niti na program koji se upravo pregovara za Portugal u vrednosti od 78 milijardi evra, dodao je.

MMF sa jednom trećinom sredstava finansira zajmove zemljama evrozone koje se nalaze u teškoćama. Šef MMF-a Dominik Stros-Kan se mnogo založio proteklih godinu i po dana da se ti programi pomoći usvoje.
XS
SM
MD
LG