Dostupni linkovi

Barašin: Ugrožena mi je bezbednost



Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milorad Barašin izjavio je u intervjuu za "Glas Srpske" da je pod velikim pritiskom da podnese ostavku.

„Žestoki napadi na mene u pojedinim federalnim medijima su pokušaji da neko pritiskom upravlja mojim postupcima, ali mnogo važniji je odgovor na pitanje ko me posljednjih godinu i po prati, kako i na koji način, ko me fotografiše, po čijem zadatku i za čiji račun“.

Glavni tužilac BiH je kazao da će potpisati sporazum sa Srbijom i da to znači jedan ogroman korak napred.

"Pojavljivali su se ogromni problemi sa dupliranjem predmeta i sa paralelnim istragama. Svi mi u regionu treba da shvatimo da istina mora da dođe na površinu, da se iznesu činjenice i dokazi i da se procesuiraju svi oni koji su činili ratne zločine. Bez obzira na to koje je ko nacionalnosti, takav mora da odgovara", istakao je on.

Što se tiče predmeta Dobroovljačke, Barašin je rekao da bi taj predmet i sve što je u vezi sa njim trebalo da se ustupi Tužilaštvu BiH. "Opsežna istraga je u toku, rade je četiri tužioca. Medjunarodni tužilac u tom predmetu Džud Romano radi maksimalno aktivno na njemu", rekao je Barašin i dodao da nije tačno da Romano napušta Tužilaštvo.

"Mislimo da ćemo uspeti u zakazanom roku da donesemo konačnu tužilačku odluku u tom predmetu (Dobrovoljačka)", rekao je Barašin i dodao da su aktivni predmeti i "Atif Dudaković", "Sefer Halilović", "Hercegovina" i da će istrage biti okončane u ovoj godini.
XS
SM
MD
LG