Dostupni linkovi

Ljajić: Više od 50 posto građana Srbije ne bi izručilo Mladića


Većina građana Srbije, 51 posto, ne bi izručila Ratka Mladića Haškom tribunalu, a samo sedam posto bi ga prijavilo i uzelo 10 milijuna eura nagrade, rezultati su istraživanja javnog mnijenja koje je provedeno početkom maja, a koje je objelodanio predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haagom i ministar za socijalnu politiku Rasim Ljajić.

Ljajić je u intervjuu za "Pres" od nedjelje istaknuo da prema tom istraživanju samo trećina (34 posto) podržava uhićenje Mladića, 40 posto smatra da je optuženi heroj, 53 posto da je sud u Haagu pristran, a čak četiri petine, odnosno 78 posto anketiranih ne bi ga prijavilo i uzelo nagradu od 10 milijuna eura.

Da će vlasti u Srbiji uspjeti locirati najtraženijeg haškog optuženika, vjeruje 29 posto građana, a ne vjeruje gotovo polovina (49 posto), rekao je Ljajić i istaknuo da takvi podaci ukazuju na reakciju građana na tešku ekonomsku i socijalnu situaciju. "Ambijent je takav da građani traže krivca za svoje nezadovoljstvo.

Misle da su za to krivi vlast i pritisci međunarodne zajednice i zbog toga ih takvim negativnim stavovima 'kažnjavaju'", naveo je Ljajić.
XS
SM
MD
LG