Dostupni linkovi

Mesić: Za zločine moraju odgovarati predstavnici vlasti


Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je u nedelju da je za buduću saradnju zemalja u regionu od izuzetne važnosti suočavanje sa "stravičnim zločinima" koji su počinjeni na ovim prostorima.

"Za te zločine moraju odgovarati oni predstavnici vlasti koji su ih naredili, oni koji su ih izvršili i oni koji su znali da se dešavaju, ali nisu ništa učinili da ih spreče", rekao je Mesić na neformalnom skupu koji je na Fruškoj gori organizovala regionalna nevladina organizacija Igmanska inicijativa.

U intervjuu za agenciju Beta Mesić je ocenio i da će tek nakon toga biti dovoljno prostora za normalnu saradnju u region

Osvrćući se na situaciju u Bosni i Hercegovini, Mecić je rekao da je ključno rešenje za BiH da i Beograd, kao što je to uradila Hrvatska, poruči svojim građanima koji tamo žive da svoju politiku treba da rešavaju u BiH i da je njihov glavni grad Sarajevo.

"Oni svoju sreću i budućnost trebaju da traže u toj državi, kako bi se prekinula politika entiteta i BiH sagledala kao jedinstvena država", kazao je Mesić.
XS
SM
MD
LG