Dostupni linkovi

Aco Đukanović najavio tužbu protiv lista "Dan"


Crnogorski biznismen Aco Đukanović najavio je tužbu protiv podgoričkog lista "Dan" ukoliko taj dnevnik ne ispravi objavljene tvrdnje da je brat doskorašnjeg premijera "polovinu nekretnina u Kotoru i Podgorici dobio na korišćenje od državnih organa".

Aco Đukanović je ostavio rok redakciji od 72 sata da ispravi navode iz teksta "Aca u Dobroti častili spomeničkim kompleksom", objavljenog u listu 13. maja i upozorio da će u suprotnom tužiti list i tražiti maksimalnu odštetu.

Đukanović je u reagovanju dostavljenom portalu PCNEN ocenio da se radi o "džentlmenskom sporazumu" i dodao da će ukoliko se ne isprave navodi novac od odštete "namenski" proslediti redakciji Dana "za finansiranje obuke novinara

Podgorički list Dan se u tekstu bavio njegovom imovinom, sa fokusom na dva placa u Kotoru na obali mora, površine od skoro 2.000 kvadratnih metara, koji su mu dati na korišćenje. List se pozvao na podatke Uprave za nekretnine, uz napomenu da su te podatke demantovali u lokalnoj upravi.

"Ovo je ko zna koji put da se o meni u Danu iznose neistine, ali sada reagujem na ovaj način, imajući u vidu da je sređivanje stanja u medijskoj sferi jedan od bitnih uslova napretka naše zemlje u procesu evropskih integracija", piše u Đukanovićevom reagovanju.
XS
SM
MD
LG