Dostupni linkovi

SDS neće podržati odustajanje od referenduma u RS


Srpska demokratska stranka (SDS) saopštila je da ne odustaje od referenduma o državnom Sudu i Tužilaštvu BiH i da podržava ranije zaključke koje je o tome
donijela Narodna skupština Republike Srpske (RS).

Ovakvu odluku doneo je Glavni odbor SDS-a na sjednici u Istočnom Sarajevu, jći da "dogovor da se ubrza monitoring pravosuđa BiH ne daje nikakve garancije za zahtjeve RS, niti će dovesti do ukidanja Suda i Tužilaštva BiH kao nedejtonskih i nametnutih organa pravosuđa".

Glavni odbor SDS-a danas je zaključio da će ova stranka predložiti izmjene zakona kojima bi se obezbedilo obavezno direktno izjašnjavanje građana na referendumu o najvažnijim političkim odlukama, a posebno promjenama Ustava, prenosima i vraćanju nadležnosti, pristupanju vojnim savezima, kao i drugim statusnim pitanjima RS i BiH.

"Glavni odbor SDS podržava napore da predstavnici iz RS u institucijama BiH nastupaju jedinstveno i predstavljaju interese RS. Očigledni su pokušaji iz Sarajeva da razbiju zajednički nastup koji obezbjeđuje da je RS faktor bez čije saglasnosti se ne mogu donositi nikakve odluke", navodi se u zaključima Glavnog odbora SDS-a.
XS
SM
MD
LG