Dostupni linkovi

Fotografije sa sastanka Stefanovića i Kučija bile cenzurisane


Zastave Kosova i Srbije bile su postavljane na stolu za vreme sastanaka šefa delegacije Srbije za dijalog Borka Stefanovića sa zamenicima premijera Kosova, tokom njegove posete Prištini, piše u današnjem broju dnevnik "Koha Ditore".

Taj dnevnik danas objavljuje fotografiju sa sastanka Stefanovića i zamenika premijera Kosova, Hajredina Kučija na kojoj se na stolu vide zastave Kosova i Srbije.

To je prva fotografija objavljena u Prištini na kojoj se vidi da su državni simboli Kosova i Srbije bili postavljeni na stolu tokom sastanka Kuči-Stefanović.

Ranije su novinarima dostavljene fotografije na kojima nije bilo zastava.Delovi fotografija gde su i zastave su cenzurisani i njih su sa saopštenjima, posle sastanaka u četvrtak, medijima poslale kancelarije Hajredina Kučija i Edite Tahiri.

Kuči je juče novinarima rekao da nisu istinite izjave izvora bliskim Stefanovića da su "zastave uklonjene".

"Na Kosovu mi postavljamo pravila i to sam rekao i Stefanoviću", rekao je Kuči, ali nije dao objašnjenje zbog čega je fotografija cenzurisana, rekavši "da se ne bavi tehničkim pitanjima".

I šef delegacije Kosova za dijalog Edita Tahiri je rekla da je "zastava bila na stolu i da je protokol bio u potpunosti onakav kakav se predvidja za medjudržavne sastanke".
XS
SM
MD
LG