Dostupni linkovi

Novi potres na sjeveroistočnoj obali Japana


Potres jačine 6,2 stupnja po Richteru pogodio je u subotu sjeveroistočnu obalu Japana, a zasad nema izvještaja o eventualnim žrtvama ili šteti.

Epicentar potresa bio je na dubini od 38 kilometara, 59 kilometara sjeveroistočno od Iwakija, grada na obali Tihog okeana, navedeno je na web stranici Američkog geološkog instituta.

Vlasti nisu izdale upozorenje na opasnost od cunamija, javio je AFP.

Sjeveroistočni dio Japana razoren je 11. marta u snažnom potresu jačine devet stupnjeva, koji je izazvao cunami i u kojem je izgubilo život ili nestalo 24.525 ljudi.

Nuklearna elektrana Hamaoka, smještena u trusnom području 200 kilometara jugozapadno od Tokija, u subotu je zatvorila sve reaktore na neodređeno vrijeme kako bi spriječila eventualni nuklearni incident, saopćila je tvrtka Chubu Electric Power koja upravlja tom elektranom.

Hamaoka je ranije zatvorila tri reaktora, a danas i preostala dva, izgrađena 1970-ih godina. Lokalni mediji navode da će pogon biti zatvoren naredne dvije godine.

U međuvremenu jedan stariji radnik elektrane Fukushima Daiichi srušio se u subotu u objektu za odlaganje otpada i preminuo.
XS
SM
MD
LG