Dostupni linkovi

Stefanović: Konkretni problemi prioritet u razgovorima


Šef srpskog tima za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović kazao je danas da su pregovarački timovi Beograda i Prištine raspravili konkretne probleme, svesni da
različiti stavovi o statusu južne srpske pokrajine ne bi trebalo da budu u prvom planu.

"Vrlo efikasno smo raspravili konkretne probleme svesni da naše razlike oko statusa ne bi trebalo da budu u prvom planu i da u ovakvoj atmosferi i da u jednoj normalnoj komunikaciji te probleme treba i da rešimo", kazao je Stefanović Radio-televiziji Srbije.

On je istakao da se srpski pregovarački tim držao svojih nacionalnih interesa uprkos neredima na ulicama Prištine koji su pratili sastanak dveju delegacija.

"Uprkos neželjenim neredima koji su pratili našu posetu i napadu na naše vozilo mi smo se u potpunosti držali naših nacionalnih interesa, zastupali naš suverenitet i njegovu odbranu", rekao je Stefanović.

Šefovi pregovaračkih timova Beograda i Prištine Stefanović i Edita Tahiri završili su današnji razgovor u zgradi Vlade Kosova oko 17.30, a Stefanovićev boravak u toj zgradi pratili su neredi na ulicama Prištine u organizaciji pokreta "Samoopredeljenje", koji je ocenio da je poseta šefa beogradskog pregovaračkog tima "uvreda i provokacija za narod Kosova".

U tim incidentima povređeno je više od 20 policajaca i demonstranata.
XS
SM
MD
LG