Dostupni linkovi

Specijalnom tužiocu u Podgorici priveden Duško Šarić


Duško Šarić, osumnjičen za šverc droge, priveden je danas specijalnom tužiocu za organizovani kriminal u Podgorici, saznaje agencija Beta.

Duško Šarić je mlađi brat Darka Šarića, optuženog u Srbiji za šverc više od dve tone kokaina.

Duško Šarić je uhapšen u novembru u Crnoj Gori po poternici italijanskih vlasti zbog sumnje da je jedan od aktera međunarodne kriminalne organizacije švercera kokainom i nalazio se u pritvoru u Bijelom Polju.

Duško Šarić priveden je kod tužioca pod jakim merama obezbeđenja, neposredno posle saslušanja Jovice Lončara, osumnnjičenog za "pranje novca" od šverca droge. Lončar je označen za jednog od najbližih saradnika braće Duška i Darka Šarića.

Lončar je izvršni direktor pljevaljske firme Mat kompani, navodno povezane s braćom Šarić.

Policija je saopštila da je Lončar 2008. i 2009, kao izvršni direktor pljevaljske kompanije, novac za koji se sumnja da je zarađen švercom droge "ulagao u legalne finansijske tokove... i dalje ga transferisao raznim pravnim licima u Crnoj Gori i Srbiji".

Crnogorska državna tužiteljka Ranka Čarapić najavila je ranije da će do kraja nedelje odlučiti da li će protiv Duška Šarića podići optužnicu, za šta, kako je saopšteno, tužilaštvo ima dovoljno dokaza.
XS
SM
MD
LG