Dostupni linkovi

Lider HDZ-a BiH zatražio podršku hrvatske premijerke


Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je, kako u subotu prenose mediji u Mostaru, da je tokom razgovora u petak u Zagrebu zatražio podršku od hrvatske premijerke i predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor oko jednakopravnosti Hrvata u BiH.

Čović je ustvrdio kako međunarodna zajednica treba omogućiti uspostavu legalne vlasti u Federaciji jer "privremenu" vlast dvije najveće hrvatske stranke u BiH ne priznaju.

"Očekujemo donošenje takvih poteza od visokog predstavnika kako bi se uspostavila legalna vlast u Federaciji jer je sadašnju Središnje izborno povjerenstvo ocijenilo nezakonitom. Upoznao sam predsjednicu (HDZ-a, Kosor) da mi ne priznajemo vlast koja je uspostavljena na privremenim odlukama i takvo stanje nije dugoročno održivo jer projicira novu krizu u BiH", rekao je Čović čiju izjavu u subotu prenose mediji u Mostaru.

Dodao je kako je od vlasti Republike Hrvatske zatražio da se osigura "ustavna jednakost hrvatskog naroda kako bi legitimni predstavnici Hrvata obnašali vlast".

Prema Čovićevim riječima predsjednica Kosor je istakla podršku jednakopravnosti Hrvata u BiH te ponovila zajednički stav koji je s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem istakla u dva navrata - da u vlasti u BiH trebaju biti legitimni hrvatski politički predstavnici.
XS
SM
MD
LG