Dostupni linkovi

Halilhodžić napustio Dinamo zbog Mamićevih psovki


Nakon što je neočekivano napustio kormilo Dinama Vahid Halilhodžić nije bio previše raspoložen za razgovor s hrvatskim novinarima, međutim što se događalo u poluvremenu utakmice protiv Intera otkrio je novinarima francuskog La Voix du Norda iz Lille.

"Žestoka intervencija izvršnog predsjednika Zdravka Mamića na poluvremenu utakmice i u prisustvu igrača bila je kap koja je prelila čašu. Došao je u svlačionicu predbacujući mi što sam pustio nekoliko igrača da se odmaraju uoči finala Kupa. Rekao je da ekipa ne igra dobro. Ponizio me pred svima. Poznajem njegove jezične izljeve i njegov grubi način komuniciranja ali ovog puta nisam to mogao dopustiti. Čak se okomio i na moju majku, a to ne opraštam", kazao je bosanskohercegovački stručnjak.

Halilhodžić je napustio maksimirski stadion u potpunoj nevjerici. Navijači su se još na parkiralištu pitali što se dogodilo, dok su mu suradnici i igrači prilazili jedan po jedan i opraštali se od njega u suzama.

Vahid Halilhodžić trebao bi se danas izjasniti priopćenjem. No, većina hrvatskih medija već duže vrijeme spominje sukob između trenera i izvršnog predsjednika, a Halilhodžić žali zbog eksplozivne i netolerantne Mamićeve naravi.

"Navika mu je odnositi se prema ljudima na taj način. Voli terorizirati ljude i nametati svoje stavove. E pa, ja se s tim ne slažem. Odlučivši se za drugu postavu, želio sam samo poštediti ekipu za skorašnje finale. Svaki trener bi učinio isto. Osim toga, koliko znam, Dinamo je pobijedio i to lijepim golom", zaključio je sada već bivši trener zagrebačkog Dinama.

Dramatična zbivanja u Dinamu dobila su zapaženi prostor i u drugim francuskim medijima. Vijest o Vahinom 'bijegu' iz Maksimira objavili su Lequipe, agencija AFP, Sport24, Maxifoot...
XS
SM
MD
LG