Dostupni linkovi

Zemlje zapadnog Balkana na Cetinjskom parlamentarnom forumuPoslanici iz zemalja zapadnog Balkana danas će učestvovati na Cetinjskom parlamentarnom forumu na kojem će biti riječi o parlamentarnom nadzoru sektora odbrane i bezbjednosti.

Osim iz Crne Gore, planirano je da na konferenciji učestvuju i poslanici Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije, Hrvatske, Makedonije i Slovenije, saopšteno je iz crnogorske Skupštine koja organizuje Forum u saradnji sa Razvojnim programom UN i Centrom za kontrolu lakog naoružanja u jugoistočnoj i istočnoj Evropi.

Cetinjski parlamentarni forum je tokom prethodnih 11 sastanaka, od 2004. godine, okupio više od 650 parlamentaraca zemalja regiona i partnerskih zemalja članica EU, koji su na Cetinju razgovarali o vanjskoj politici, obrazovanju, kulturi, ekonomiji i bezbjednosti.

Cilj Foruma je unapređivanje saradnje, prenos znanja i iskustava i jačanje veza, radi kontinuiteta u produbljivanju parlamentarne saradnje i diplomatije u regionu, poboljšanja bilateralnih i multilateralnih veza, naveli su iz crnogorske Skupštine.
XS
SM
MD
LG