Dostupni linkovi

Završena istraga protiv pet Srba osumnjičenih za slučaj Borovo selo


Istražni sudija osječkog Županijskog suda završio je istragu u predmetu Borovo Selo protiv pet Srba, hrvatskih državljana osumnjičenih za ratne zločine protiv zarobljenika u maju 1991. godine.

Spis je proslijeđen osječkom Županijskom državnom tužilaštvu koje će odlučiti o podizanju optužnice, javljaju hrvatski mediji.

Sud je saopštio da je istraga počela u Županijskom sudu u Vukovaru, gdje je 14. novembra prošle godine doneseno rješenje o provođenju istrage. Predmet je, odlukom Vrhovnog suda u završnoj fazi istrage, 15. aprila ustupljen osječkom Županijskom sudu.

Policija je u novembru prošle godine uhapsila i u Istražni centar Županijskog suda u Vukovaru sprovela Milana Marinkovića, koji je još u pritvoru u Osijeku, a za četiri osobe nedostupne hvatskom pravosuđu raspisala je potjernice.

Prvoosumnjičeni je Marinković, drugoosumnjičeno je lice čiji su incijali J. J, a preostali osumnjičeni su D.R, M.M. i J.V.

Prema podacima, u Borovu Selu nedaleko od Vukovara 2. maja 1991. godine ubijeno je 12 hrvatskih policajaca, a još 22 su ranjena.

Pripadnici Specijalne jedinice policije iz Vinkovaca tog dana je trebalo u Borovu Selu da oslobode dvojicu noć ranije zarobljenih policajaca, ali na njih je iz zasjede otvorena vatra.
XS
SM
MD
LG