Dostupni linkovi

Crnogorska Vlada odlučila da sruši zidove crkve na Svetom Stefanu


Vlada Crne Gore donijela je zaključak kojim najavljuje rušenje zidova crkve Aleksandra Nevskog na Svetom Stefanu, koji su na ranijim temeljima tog vjerskog objekta nedavno podignuti bez dozvole.

Cilj je da crkva bude kao što je izgledala u 15. vijeku, kada se zvala crkva Svete Gospođe. Nju je kasnije rekonstruisala Marija Karađorđević i od tada nosi ime crkva Svetog Aleksandra Nevskog.

“Vlada zadužuje Ministarstvo održivog razvoja i turizma da prije otvaranja Svetog Stefana, zajedno sa hotelskom grupom “Budvanska rivijera” i zakupcima hotela Sveti Stefan, izvrši sve neophodne pripremne radove, kako bi nakon glavne turističke sezone počela rekonstrukcija crkve Svete Gospođe”, kazao je na konferenciji za novinare ministar turizma Predrag Sekulić.

Na pitanje novinara da precizira da li konkretno ovaj zaključak znači rušenje postojećih zidova, Sekulić nije odgovorio već ga je samo ponovo pričitao.

Pošto ministar nije želio, novinarima je iz Vladinog Biroa za odnose s javnošću pojašnjeno da vršenje “neophodnih pripremnih radova” u suštini znači da će se postojeći zidovi srušiti.

Otvranje Svetog Stefana zakazano je za kraj ovog mjeseca, tako da bi rušenje trebalo uskoro da počne.

Zbog neslaganja sa stavom Vlade da se rješavanje ovog pitanja odgodi, do donošenja mišljenja posebne Komisije, ministri SDP-a su bojkotovali današnju sjednicu.
XS
SM
MD
LG